Proiectul Funcție și Armonie

Proiectul Funcție și Armonie își propune și realizează primele evaluări ale sindroamelor Cranio-Cervico-Mandibulare (CCM) la muzicieni. Bazat pe criterii diagnostice și metode terapeutice validate la nivel internațional, acest proiect este primul concept multidisciplinar care presupune implicarea mai multor specialiști din domeniul medical și artistic.

Identificarea sindroamelor dureroase osteo-articulare și miofasciale CCM la muzicieni implică o pregătire corespunzătoare în aplicarea testelor clinico-funcționale și în monitorizarea subiecților pe termen lung.

Proiectul Funcție și ArmonieDemarat in martie 2017, de Pop Marius Sorin, Ciupeiu Andrada, Lalu Manuela și Debucean Daiana, proiectul Funcție și Armonie propune un program de screening în rândul muzicienilor pentru identificarea sindroamelor CCM și a tulburărilor posturale responsabile de apariția sindroamelor dureroase, precum și identificarea eventualelor tulburări psihoemoționale și comportamentale.

Proiectul Funcție și Armonie beneficiază de sprijinul unor specialiști în medicină dentară din Oradea, Timișoara și Satu Mare, care se implică în evaluarea clinico-funcțională și imagistica disfuncțiilor articulației temporo-mandibulare și ale dezechilibrelor ocluzale simptomatice.

Echipa de proiect desfășoară în paralel și sesiuni de informare a muzicienilor în diferite centre universitare în țară, precum și evaluarea și monitorizarea lor pe termen scurt mediu și lung.

ABORDAREA DIAGNOSTICĂ ȘI TERAPEUTICĂ A SINDROAMELOR
CRANIO-CERVICO-MANDIBULARE LA MUZICIENI
PROIECTUL FUNCȚIE ȘI ARMONIE
Autori: Andrada CIUPEIU, Manuela LALU, Daiana DEBUCEAN, Marius Sorin POP
UNIVERSITATEA DIN ORADEA
CLINICA LINEA MEDICA – ORADEA
SIMPOZION INTERNAȚIONAL
MUZICA ȘI MEDICINA
Ediția a 7-a
17-18 Noiembrie 2017
Timișoara